Het Nederlands Handbal Verbond kent verschillende competities;

De zaalcompetitie is voor jeugd en senioren. Deze begint medio september en loopt door tot eind maart, begin april. De B-, C- en D-jeugd speelt grotendeels op zaterdag en de A-jeugd en senioren op zondag.

Met ingang van het seizoen 2008/2009 is het mogelijk om een combi-team in te schrijven.
Dit wil zeggen dat we teams kunnen inschrijven van spelers van twee aan elkaar grenzende leeftijdscategorieën. Bijvoorbeeld spelers van de D en C of C en B. Deze teams worden zover mogelijk in een aparte poule bij de hoogste leeftijdscategorie, met alleen combi-teams, ingedeeld. Is dit niet mogelijk worden ze ingedeeld in de laagste poule van de hoogste leeftijdscategorie.

De Lentecompetitie is voor jeugd en senioren. Deze loopt in de maanden eind april, mei en juni. De bekercompetitie is voor A-jeugd en senioren en wordt volgens een knock-out systeem gespeeld gedurende de zaalcompetitie. De wedstrijden worden in speciale beker weekenden gespeeld.

Mini handbal; de mini’s kunnen één keer per maand aan een minitoernooi deelnemen. Dit zijn meestal een drietal wedstrijdjes per toernooi. Deze toernooien vinden plaats in de regio.
Men kan zich per toernooi hiervoor opgeven.

Buiten het NHV om nemen de dames recreanten teams deel aan een regionaal opgezette competitie.

Top