Wedstrijdverslagen week 3

DAMES 1

Wij speelden gisteravond thuis tegen Rapiditas. Een wedstrijd tegen Rapiditas blijft altijd lastig, maar vol vertrouwen gingen we de wedstrijd in. Geconcentreerd en goede samenwerking resulteerde na enkele minuten in een stand van 3-0. Daarna verslapte het team wat, waardoor de tegenstander de ruimte vond om terug in het spel te komen. Toch bleven onze dames aan de voorhand en gaven geen voorsprong weg. Met 2 doelpunten verschil in ons voordeel, gingen we de rust in. Doordat we goed bleven handballen als team werd de eindstand 16-11. We behouden de koppositie in de poule, onze avond kon niet meer stuk! En als klap op de vuurpijl zagen we dat onze grootste rivaal dit weekend verloren heeft. Wij zijn gemotiveerd en gaan voor 100% voor het kampioenschap!

DAMES 2

Zaterdagavond 16 januari, met volgens het KNMI een kleine winterse bui in aantocht kwamen de MEOS 2 dames richting sporthal de Bengele voor de volgende competitieronde. Met een traktatie van de kleine Liam, en enkele Nonnevotten en appelflappen in het verschiet gingen de dames zitten voor de altijd korte briefing van de coach. Als gast de dames van Bergeijk, de nr. 5 op de ranglijst en een slimme, snelle en daardoor niet te onderschatte tegenstander. Met een nog niet volledig herstelde ziekenboeg en daardoor een wat kleine bezetting begonnen de meiden vol overgave en vastberadenheid aan de partij. De opening was zoals altijd, 0-1 achter… ( ik begin er niet meer over… het went  ) maar direct daarna waren we erbij, de tegenstander niet verder uit laten lopen maar direct aansluiten was de gedachte. Een sterke dekking met daarachter een goed keepende Iris zorgde ervoor,  dat toen Karen de 3-2 op het scorebord bracht wij het heft volledig in handen namen en vanaf daar eigenlijk de wedstrijd bepaalde.
We liepen uit en de enige strafworp die Bergeijk kreeg werd door inval keepster Manou Huijben fantastisch gestopt waardoor we ons nog sterker voelde. Wel sterk achterin, maar niet optimaal spelend voorin, en dat beperkte ons wel wat in het scoren, te snel overgaan tot afronden, niet voldoende druk tussen de verdedigers waardoor we onze eigen kansen voorbij liepen of niet zagen.
Toch waren aanvallend ook hele mooie acties te zien, de contra pass van Els naar Femke S , het sperren van beide cirkellopers, maar de sterke verdediging die wij tegen het toch snelle Bergeijk speelde bracht ons uiteindelijk de overwinning.
Met een ruststand van 9-6 en eindstand van 15-10 zijn weer 2 punten verdient en bijgeschreven, niet de mooiste wedstrijd maar wel een zakelijk uitgevoerde, de dames deden wat ze moesten doen met ogenschouw op de ranglijst en behoud van de 2e plaats.
Door de aankomende carnaval, en andere verplichtingen voor enkele spelers gaat het ons nog een paar rare weken brengen qua training en voorbereiding naar de volgende wedstrijden, maar met Handbal Someren en de Sprint op het programma zeker geen tijd om te verslappen.
Daarom ben ik blij dat wij naast een leuke snelle pot ook de zakelijke wedstrijd kunnen spelen.
Johan Cruijff zei ooit “ De eerste winst zit niet in een sterke aanval , maar in een sterke verdediging..”

En nu ??…  A.s. Zondag 24 januari, uit tegen Handbal Someren.

DAMES 3

Het zit onze dames 3 niet mee, helaas thuis verloren met 13-22 tegen BFC.

DAMES A

Wedstrijd tegen de 2e plaats: LimMid. Vorige wedstrijd hebben we hier met 23-8 van verloren dus we begonnen de wedstrijd met goede moed. Het stond al snel 4-1 voor LimMid, gelukkig hebben we ons goed kunnen herpakken en stonden we in de rust 8-12 voor. De tweede helft begonnen we weer goed. In het begin van de tweede helft liep onze Maud een hele mooie break maar ze werd geduwd en viel en verdraaide haar knie, deze had ze al een keer gebroken en daarom kregen wij en Maud, natuurlijk meteen weer paniek. Gelukkig was haar moeder erbij. Ze zijn dus ook al snel naar het ziekenhuis gegaan. We horen nog wat de uitslag is. Na dit stress momentje hebben we ons weer goed herpakt en zijn we uit kunnen lopen tot 23-17, deze winst is voor onze Maud! ?

Een primeur! Vanaf nu ook wedstrijdverslagen van de F-jeugd!

Meos F2 speelde zaterdag tegen BSAC Maasbree voor het eerst in de nieuwe samenstelling. De oudste spelertjes uit de F2 zijn overgegaan naar de E-jeugd en Nick is over gegaan naar het F1 team omdat daar de meeste jongens handballen.
Vol goede moed én met veel plezier begonnen we aan de wedstrijd. In de verdediging waren beide teams even sterk, in de aanval is het voor Meos F2 even wennen. Wie staat er vrij voor doel en wie gaat er gooien! Spannend en met veel kansjes hebben we een super leuke wedstrijd gehad. Dat we verloren hebben is niet zo erg, wij hebben een leuke en spannende wedstrijd gehad!
 
Meos F1 speelde zondag tegen Hercules ’81 in Reuver. Na een gezellige autorit (we waren met 4 auto’s) hadden we ook genoeg publiek op de tribune.
Ook voor de F1 was het even zoeken, ook de oudste spelers van de F1 zijn overgegaan naar de E jeugd én voor het eerst met een nieuwe coach stonden we vol goede zin op het veld.
In de verdediging ging het super goed. Van beide kanten waren er mooie en soms felle acties op de bal. In de aanval was Hercules sterker dan onze ploeg, dat kwam ook omdat we tegen een echt “heren team” speelde.
Het plezier was er niet minder om! We hebben lekker gehandbald ondanks dat we verloren hebben.
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.