Wedstrijdverslagen!

Dames 1: 

Onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was tegen de Sprint uit Deurne. De Sprint was het seizoen matig begonnen, maar de laatste weken draaide het lekker bij de Sprint en behaalden ze 12 van de 14 punten. We waren goed voorbereid en wisten dat vooral hun cirkels en snelle rechterhoek gevaarlijk waren.
We begonnen redelijk en beau scoorde drie keer op rij, maar daarna gebeurde eigenlijk precies waar wij bang voor waren: wij net niet overtuigend genoeg en zij bleven hun cirkels bereiken die ook nog eens uiterst effectief waren. Dit afgewisseld met wat snelle breaks zorgde voor een ruststand van 9-14. Slik. “Die meiden van de Sprint handbalden echt lekker.”
Na de rust pakten wij het redelijk op en wij kropen dichterbij. Ineens zagen onze opbouwers waar het te doen was en Aukje hield haar bloks op de cirkel. Ook de dekking stond beter. Het werd 15-17… 16-18…18-20… De aansluitingstreffer kwam niet, maar ineens waren daar Lara en Fleur die het hoofd koel hielden en samen 5 goals binnen 10 minuten scoorden. Het werd 21-20… 21-21…21-22 (weer op achterstand) en als je denkt dat je het nu toch wel heel moeilijk wordt, dan hebben wij Daphne die op haar Daphnes de 22-22 en 23-22 scoorde. Oef! Wat voelt dit fijn. Supporters bedankt voor jullie support! Volgende week zaterdag spelen wij uit tegen M.I.C. Van M.I.C. hebben wij nog niet eerder gewonnen. Daar willen wij graag verandering in brengen. Een ‘achtste’ man op de tribune in Meerssen zou fijn zijn.

Dames 2:

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Van Henk de opdracht om volle bak aan de slag te gaan en de luie vakantie achter ons te laten. Met goede energie gingen we dan ook van start. Al snel wisten we op voorsprong te komen. De verdediging stond goed en we lieten een aantal mooie acties zien. Met 5-9 gingen we de rust in. De tweede helft lieten we op het begin onze focus een beetje hangen en kregen we een aantal tegendoelpunten. Dit duurde niet lang want wij gooiden de ballen er weer lekker in. Met goed uitgevoerde systemen, mooie aanvallen en een super keeperswerk hebben we de punten mee naar huis kunnen nemen. We zijn trots op onze eindstand van 11-22! 👌🏼

A jeugd:

We reisden met veel goede moed (en een stijve nek) naar Horn, waar we de eerste wedstrijd van het jaar zouden spelen. Deze zouden we dan toch zeker moeten winnen voor een goed begin van 2020!! De eerste helft begonnen we ijzersterk en heel positief, het spel draaide goed. En vanuit alle posities werd er volop gescoord. Met een voorsprong van 3 punten op de teller ging het voortreffelijk. We hielpen elkaar heel veel in de dekking waardoor LimMid vastliep. Na deze voorsprong trok LimMid helaas weer bij en kwam het gelijk te staan. Van beide kanten bleef er gescoord worden en daardoor bleef het telkens gelijk staan. We hadden nog net één doelpunt kunnen scoren voordat we de rust ingingen en kwam het op 14-15 te staan.

In de rust hebben we elkaar tips gegeven en hebben we een peptalk gekregen van onze Sandra en Wil. Hierdoor gingen we met veel vechtlust de tweede helft in. In het eerste kwartier heeft LimMid met 4 punten uit kunnen lopen en liep het bij ons niet meer. We kwamen toch terug en het kwam op 1 punt verschil en dat maakte het de laatste 10 minuten heel erg spannend. Helaas liep de slotfase voor ons niet goed af door een aantal factoren (!!), en zijn we in de NHV app met 24-25 en in de handbalzaal met 25-26 verloren…. (?)
Al met al was het een leuke, spannende, leerzame, goede maar toch ook een chaotische wedstrijd. We gaan zeker met een positief gevoel de volgende wedstrijd in!

B jeugd:

Vandaag 4 januari moesten we een wedstrijd spelen tegen de koploper Vios. Iedereen had zin in de wedstrijd, maar we wisten dat we de vorige keer verloren waren en niet zo goed voor de winst gestreden hadden. Deze keer lieten we ons niet kennen. We gingen met een goed gevoel de wedstrijd in. De eerste helft verliep goed, we hebben mooie aanvallen gecreëerd en we hebben mooie wisseltjes gemaakt waardoor we met 6-0 voor kwamen te staan.
In de tweede helft verliep het ook goed, maar niet zoals in de eerste helft We hadden wat balverlies en Vios scoorde nog een paar keer , maar we hebben de wedstrijd afgesloten met een mooie stand 23-11 voor meos! 💚💪🏼

E1:

De E1 begon het nieuwe jaar in Blerick. Blerick is één van de weinige verenigingen met een compleet jongensteam, maar daar laten onze meiden en Dean zich niet door afschrikken. In de eerste helft was het spannend en werd er aan beide kanten gescoord, maar in de tweede helft was Meos beter. De meiden bleven lekker scoren, zochten de vrije speelster en gingen met een mooie nulpas voorbij. De jongens werden daar een beetje geïrriteerd van en dat kwam hun spel niet ten goede. Uiteindelijk mochten de schoenen de lucht in. Goed gedaan meiden en Dean!

E2:

Eerste wedstrijd van de tweede competitie helft. We spelen uit tegen VIOS en met maar 1 wissel kunnen we allemaal lekker ballen. In de eerste helft gaat t echt goed. We vinden elkaar, staan echt goed vrij en scoren ook goed. In de rust spreken we af een beetje energie te besparen en lekker door te ballen. Dat liep even wat anders. We liepen ons zelf wat in de weg en hier en daar hadden we wat ‘last’ van t aanpakken van elkaar maar dat ging aan twee kanten er fanatiek op. Winst in het nieuwe jaar voor MEOS! Daar proosten we op. Op een mooi en sportief 2020.

E3:

Vandaag na een fijne vakantie van iedereen mochten wij het opnemen tegen manuel. De kinderen hadden best een zwaren wedstrijd omdat we in de eerste helft geen wissel hadden. Toch hebben ze hard en goed gewerkt. En hierdoor kwamen we op voorsprong. In de 2de helft kwam bieke onze redden engel ons uit helpen. Hierdoor kon iedereen even op adem komen. En zeer goed verder met de wedstrijd. Allemaal hebben ze mooie acties laten zien en hierdoor een eindstand van 18-10 in het voordeel van ons. Op naar volgende week onze eigen e2.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.