Toekomst Sportcentrum De Bengele

Tijdens de themaraad van 21 oktober presenteerden de leden van de Stuurgroep ‘gebiedsontwikkeling sport- en recreatiezone Nederweert’ verschillende scenario’s met bijbehorende kosten voor de gebiedsontwikkeling van de ‘Bengele beweegt – de Uijtwijck’ aan de gemeenteraad en geïnteresseerden.

De visie op de gebiedsontwikkeling is gebaseerd op een aantal bouwstenen. Er vond een verdiepingsslag plaats waarbij de bouwstenen zijn verwerkt tot een zestal scenario’s.

De stuurgroep ziet kansen én mogelijkheden om de benodigde investeringen slim en vernieuwend te doen waardoor een grote sportieve, sociale en maatschappelijke meerwaarde ontstaat.

Een ruimtelijk eindplaatje waar alle verenigingen zich in kunnen vinden is complex en is er ook nog niet. “Daar gaan we de komende periode aan puzzelen” aldus Niek Creemers namens de stuurgroep. “Wel is duidelijk dat wanneer de verschillende partijen in het gebied zich samenpakken, er mooie dingen kunnen ontstaan”.

Het gaat bij de sport- en recreatiezone in Nederweert al lang niet meer om alleen maar sporten. De combinatie van sport, onderwijs en maatschappelijke activiteiten biedt vele kansen.

Het hele artikel is te vinden op Nederweert24:

Meerdere scenario’s gepresenteerd voor toekomst Sportcentrum De Bengele Nederweert

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.