Scheidsrechters

Een scheidsrechter zal naar eigen vermogen een wedstrijd zo objectief mogelijk leiden. Hoewel het soms moeilijk is het als scheidsrechter beide teams naar de zin te maken, is de aanwezigheid van de scheidsrechter onontbeerlijk. Zonder een scheidsrechter kan er geen wedstrijd gespeeld worden.

De scheidsrechterscontactpersoon verzorgt de scheidsrechters- en officialinzet voor de jeugd- en recreantencompetitite. Het vrijvragen van een A-scheidsrechter voor een weekend, het vervangen bij scheidsrechtersuitval en de contacten met het NHV.

De scheidsrechtersinzet oor oefenwedstrijden wordt door de teams zelf geregeld. Eenmaal per jaar wordt er een bijeenkomst gehouden voor alle scheidsrechters van MEOS Handbal en enkele malen per jaar is er een bijeenkomst geregeld door het NHV.

Er zijn twee categorieën scheidsrechters, te weten jeugdscheidsrechters en A-scheidsrechters. De jeugdscheidrechters fluiten wedstrijden van mini’s, D-, C- en B-jeugd van de eigen vereniging. A-scheidsrechters zijn bevoegd om A-jeugd en seniorenwedstrijden te fluiten. Deze wedstrijden kunnen zij individueel of in koppelverband leiden. Ze worden door de bond ingezet en fluiten wedstrijden van een andere vereniging.

De scheidsrechterscontactpersoon van onze vereniging is Janne Berkvens.

Comments are closed.